מה המקום החביב עליכם במשרד? סביר להניח שזה לא חדר הישיבות ולא פינת העבודה האישית שלכם. הסוד כבר בחוץ – המקום האהוב על כולם במשרד הוא… המטבחון. אי של שלווה, פינה למנוחה, ובעיקר, מקור אינסופי לקפה המתדלק אותנו לאורך היום.

למרבה השמחה, משרדים מודרניים כבר לא מסתפקים במיני-מקרר וקומקום חלוד, אלא מתהדרים במשטח עבודה נוח, מכונת קפה, מיקרוגל ופינת אוכל מסודרת.

המטבחון המודרני מעוצב באופן המשלים את הסגנון העיצובי של המשרד כולו. אחרי שהשקעתם אין סוף זמן ומחשבה בבחירת ריהוט משרדי, מחשבים ופלטת צבעים שיניבו אווירה ייחודית, אין שום סיבה להזניח את המטבח. זכרו שגם המבקרים שעשויים להגיע אליכם לפעמים מוצאים את עצמם במטבחון, ולכן הוא צריך להרשים ולהיות מושך בדיוק כמו כל שאר חלקי המשרד.

בין אם מדובר בקו אסתטי נקי, בעיצוב רטרו או בכל סגנון אחר העולה על דעתכם, הדבר הכי חשוב שצריך לזכור הוא שמטבחים צריכים להיות פרקטי. זה נכון בבית, ונכון פי כמה במשרד, שם השטח לעיתים מוגבל. מטבחון משרדי צריך להיות מזמין, אבל באופן שלא ימשוך את כל הצוות לבלות שם את מרבית שעות היום. יש גם עבודה לעשות, זוכרים?

בעת עיצוב מטבח למשרד, כדאי להיעזר באדריכל או מעצב פנים המבין בתחום. אבל אם אתם בוחרים לעשות זאת בעצמכם, יש כמה כללי אצבע שיעזרו לכם לצלוח את המשימה.

ראשית, המבנה. קחו בחשבון שבמינימום, אתם צריכים מספיק מקום לפינת קפה, כיור, ומקום אחסון לחלב. מכאן והלאה, השמיים הם הגבול. אנחנו ממליצים להוסיף פינת ישיבה, כדי שלא תמצאו את עצמכם מנקים כתמי פסטה ופירורי סנדוויץ’ מעמדת העבודה האישית. מבחינת מרכיבים, בחירת הארונות צריכה לשקף את הצרכים שלכם. אתם לא צריכים מקום לסירים, או עגלת תבלינים. מטבח משרדי צריך ארונות לכוסות, מקום אחסון לקפה, תה, סוכר וכל השאר, ומשטח המספיק לקומקום, מיקרוגל וגם לעבודות כמו חיתוך או ערבוב.

אחרי שהבנתם את הצרכים שלכם ושל העובדים, הגיע הזמן להצטייד. בפינת המכשור החשמלי, קומקום הוא הפריט הבסיסי ביותר שלא תוכלו לוותר עליו, אלא אם כן תחליפו אותו בבר מים המספק מים קרים ורותחים בלחיצת כפתור. משם, בסדר יורד: מקרר (דאגו להתאים את הנפח לכמות האנשים במשרד. מקרר מיני לא יספיק לצוות של 15 עובדים, כמו שמקרר תעשייתי לא יתאים למשרד של שלושה); הבא בתור הוא מיקרוגל, שיש לו את היתרון של לעודד את העובדים להביא אוכל טרי ובריא מהבית במקום לאכול רק בחוץ; ולבסוף, מכונת קפה עם קפסולות, המלכה הבלתי מעורערת של ממלכת הקפאין הזמין.

באשר לכלים, אל תסתבכו. אתם לא הולכים לארח אף אחד לסעודת חג במשרד, אז לא צריך להשתולל עם סרוויס מרשים, אבל בהחלט כדאי להצטייד בסט בסיסי. מספר צלחות, קעריות, סכו”ם, ספלים וכוסות. אל תשכחו גם סבון כלים וספוג, ורצוי גם מתקן כלשהו לייבוש הכלים. זהו, המטבח שלכם מוכן. אפשר ללכת להכין כוס תה ולשקוע בעבודה.

לוגו של וואטסאפ פנה אלינו

דילוג לתוכן