בכל מטבח יש אביזרים בלעדיהם תתקשו לבשל ולהוציא מנות איכותיות וטעימות. בין אם אתם חובבי בישול ואוהבים לפנק את בני המשפחה ולארח לסעודות גורמה חברים וקרובים, ובין אם אתם אנשי מקצוע בעולם הקולינריה כמו שף פרטי, עליכם לדאוג לאביזרים איכותיים במטבח כדי לבשל בנוחות וביעילות, ועל מנת ליהנות מתוצאות מושלמות וממנות איכותיות ועשירות בטעמים ומרקמים.

כל שף מקצועי יודע כי ישנם אביזרי חובה בכל מטבח, לכן כדאי לדעת איזה אביזרים יש במטבח של השפים המובילים בארץ. כך לדוגמה, ניתן למצוא במטבחים של השפים המקצועיים סכיני חיתוך באיכות גבוהה ממותג מוכר, מיקסר חשמלי, מעבד מזון, קרשי חיתוך מעץ מלא, קערות בגדלים שונים, מגוון סירים ומחבתות, כלי אפייה ועוד.

רשימת מכולת של אבזרים שחייבים במטבח

כדי להכין ארוחת שף מנצחת, חשוב לדאוג לאבזור של המטבח הביתי או התעשייתי. ישראלים רבים משקיעים כסף רב בעיצוב המבטח וברכישת ארונות יפים ועמידים, כמו כן הם מתכננים בקפידה את המטבח ומאבזרים אותו במוצרי חשמל ממותגים מובילים. יחד עם זאת, ללא כלי בישול ואפייה שחייבים להיות בכל מטבח, גם השף המקצועי והמנוסה ביותר יתקשה להכין את המנות שברצונו להגיש לסועדים.

לכן, למעשה אין הבדל ניכר בין הציוד והאביזרים שניתן למצוא במטבח של שף מקצועי לבין האביזרים הנדרשים למטבח הביתי. בכל מטבח חייבים לדאוג לאביזרים רבים, מעבר למוצרי חשמל שימושיים וכלי בישול ואפייה, למשל מתקן לסינון מים כיוון שהמים בברז קשים ומלאים באבנית ולכלוכים, מתקן למגבות נייר ובד, פס מגנטי לאחסון נוח של סכיני החיתוך מעל משטחי העבודה, קומקום חשמלי עמיד, וכמובן פח גדול במיקום נוח להשלכת פסולת במהלך הבישול.

כלי בישול שאף מטבח אינו שלם בלעדיהם

אם תזמינו שף פרטי עד הבית לבטח הוא ישאל אתכם איזה ציוד ואביזרים יש במטבח הביתי שלכם, והוא יגיע עם מוצרי מזון וציוד מקצועי לבישול ולאפייה. לכל שף מקצועי ומנוסה יש הרגלים שונים, ולכל אחד יש סגנון בישול מעט שונה וייחודי רק לו. שף עד הבית אינו מתעניין האם יש לכם מטבח לבן או ססגוני ואיזה עיצוב בחרתם, הוא מגיע כדי לבשל לכם ארוחת גורמה, לכן עליו לדאוג לכל האביזרים הנדרשים עבורו לבישול.

חובבי בישול כמו גם שפים מקצועיים חייבים אבזור עשיר ונדיב במטבח כדי להכין מנות איכותיות וארוחות שף מפנקות ועשירות בטעמים. לכן, עליכם לוודא כי במטבח הביתי שלכם יש אביזרים הנחשבים למוצרי בסיס להכנת כל ארוחת וסעודה, ביניהם:

  • סכיני שף – בכל מטבח יש להחזיק מספר סכיני שף המיוצרים על ידי מותג מוכר ומוביל. את הסכינים ניתן לאחסן במגירה, אך נוח יותר להתקין פס מגנטים מעל משטח העבודה עליו חותכים וקוצצים ירקות ופירות, מכינים בשר ודגים, פורסים לחם ועוגות וכדומה. כדאי לרכוש רק סכיני שף באיכות גבוהה, מומלץ לרכוש כמה סכינים עמידות לחיתוך באורך 17-20 ס"מ, סכין חדה לחיתוך ירקות עם להב באורך עד 15 ס"מ, סכין לחיתוך לחמים ובצקים, סכין לדגים ועוד.

  • סירים ומחבתות – מומלץ לאבזר את המטבח עם מבחר סירים ומחבתות, עדיף ממוג מוכר. בין השאר, כדאי לרכוש סירים המתאימים גם לתנור אפייה, סירי אידוי, מחבת לצליית נתחי בשר עם פסים, ומבחר מחבתות, עדיף עם ציפוי המונע הדבקה ומייתר את הצורך בשימון המחבת לפני הבישול.

תבניות וקערות – חשוב לדאוג לתבניות איכותיות ועמידות לצורך אפייה ולהכנת פשטידות ומאכלים נוספים. כמו כן, חשוב לרכוש קערות, עדיף עם סימונים של כמויות לעבודה מדויקת.

דילוג לתוכן